Focus 4.1 action 4 p 179

 

Wanneer je voeding in de koelkast moet bewaren weten heel veel mensen niet op welke manier ze dit best doen. Zo komen ze vaak voor onprettige verrassingen te staan zoals eten dat slecht geworden is of onaangename geurtjes die opeens opduiken. En vaak weten ze dan niet wat ze fout gedaan hebben. (zie ook action 3 waar je de onderdelen van een koelkast en de bijhorende voedingsmiddelen, kunt bekijken).

Hoe bewaar je voeding nu in de koelkast? Hoe doe je dit het best?

Eerst en vooral is dat afhankelijk van het voedingsproduct zelf. Als je iets open doet kan je dit meestal twee tot drie dagen bewaren. Daarna gooi je dit best in de vuilbak. Niet alle producten moeten na openen bewaard worden in de koelkast. Als dit nodig is staat dit op het product vermeldt en is het belangrijk dat je dit product in de koelkast bewaart. Wanneer je dit product dan in de koelkast zult bewaren is het ook belangrijk om dit af te dekken. Als het product niet afgedekt wordt zal het sneller bederven. De geur van het voedsel komt vrij en de koelkast neemt de geur van het product volledig over.